175 anys de tradició pagesa i hostelera

La família Miró

Som una família pagesa i hostalera amb 175 anys de tradició, ja que els meus avantpassats van ser els masovers de la casa del Baró d’Eroles des de l’any 1840 fins al 1943. Durant aquest període a casa nostra s’acollia a la gent de pas donat que al poble no hi havia cap fonda on allotjar-se o guardar el bestiar que traginaven per anar a les fires.

A la segona dècada del segle XX, amb l’arribada de la Canadenca, es produeix un “boom” econòmic i demogràfic. En aquell temps tothom va fer negoci i nosaltres vam continuar fent menjars i rellogant habitacions.

L’any 1940 va morir l’últim Baro d’Eroles i els hereus van vendre les seves propietats, fet que va comportar que, l’any 1943, la meva família anés viure a la casa del costat, casa Don Pau, tot i que la gent ens continuà anomenant de Casa Baró.

L’any 1958 va millorar la vida i s’iniciava una recuperació econòmica. En aquella època es preveia molta feina a la comarca i va ser llavors quan la padrina Florentina, juntament amb els seus fills, va obrir un bar, casa de menjars i hostatge. La seva filla Lola, la meva tieta, n’estava al capdavant i vet aquí el nom de Casa Lola. Quan la tieta es va jubilar, va agafar el relleu la Florita, la meva germana, i ara que també s’ha jubilat, l’he agafat jo, la Maria Teresa. Soc la tercera generació.

A casa nostra podeu trobar un bon lloc de descans, ja que tenim allotjaments equipats amb cuina, nevera, microones, tot el parament de la llar, un llit còmode i un bany amb dutxa. Som grans coneixedors del territori. Us podem assessorar a l’hora de fer rutes de muntanya i indicar-vos els llocs ideals on anar per gaudir de la nostra comarca, el Pallars Jussà.